3 Ekim 2012 Çarşamba

Google akıllı saat patentini aldı!

  Hiç yorum yok

Ara ara gündeme gelen akıllı saatler için ilk resmi girişim Google'dan geldi. Google tarafından alınan bir patent akıllı saatlerin Google tarafından üretileceği anlamına da geliyor.

Daha önce Google Gözlük yani Google Glass'ın patentini alan Google, şimdi de 'Smart Watch' yani akıllı saatlerin patentini aldı.Bakalım ilerleyen zamanlarda Google nasıl ürünlerle karşımıza çıkacak.



Artırılmış Gerçeklik olarak Türkçe'ye çevirebileceğimiz Augmented Reality desteği sunan bu saatlerin ne amaçla kullanılacağı henüz tabii ki bilinmiyor.

Saatlerin çalışma sistemi ise oldukça basit. Klasik saatlerde bulunan camın üzerinde bir katman cam daha bulunuyor ve bu cam bir kapak şeklinde hazırlanmış.

Saatin sahibi kapağı kaldırdığında bu cam bir ekrana dönüşüyor ve uygulamaların kullanılması ya da orada olmayan nesnelerin yaratılması gibi sebeplerle kullanılabiliyor.

Diğer kullanım alanlarını düşündüğümüzde ise hiç kuşku yok ki akla ilk olarak GPS geliyor. Navigasyon konusunda oldukça işe yarayacağından eminiz.

Ayrıca tarihi mekanlar hakkında bilgiler alınması, fiyat etiketlerinin ve QR kodlarının okutulabilmesi gibi faydalarını ise saymaya bile gerek yok.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder