22 Nisan 2014 Salı

Otobüs durağında ışıklı terapi

  Hiç yorum yok
İsveç’ in Umea şehrinde, Umea Energy grubu kış aylarında insanlarda karanlığa bağlı olarak görülen kış depresyonlarını önlemek amacıyla otobüs duraklarına ışıklı terapi (fototerapi) sistemleri yerleştirdi.
Uzmanlar kış mevsiminin gelmesiyle beraber günlerin sürekli kısaldığı İsveç’in kuzey kentlerinde mevsime bağlı depresyon oranlarının %9.5′ e kadar yükseldiğini belirtiyorlar. Gün ışığının insan beynindeki hormonların dengesini düzenlediği ve insanlarda psikolojik rahatlama sağladığı belirtiliyor. Bu yüzden Umea Enerji firması Umea şehrinin belirli bölgelerindeki otobüs duraklarına 26 adet fototerapi ışığı yerleştirmiş. Bu sayede yapay gün ışığı elde edilerek insanlar üzerinde oluşan depresyon etkilerinin azaltılması hedefleniyor.
Tek yapılması gereken fototerapi ışıkları önünde belirli bir süre beklemek. Bu yöntemin tamamen zararsız olduğunu ve ultraviyole ışığı yaymadığını belirten Umea Energy önümüzdeki 3 hafta boyunca bu sistemin devam edeceğini duyurdu. Umea Üniversitesi bünyesinde terapi amaçlı bir salon bulunduğunu da belirten üniversite öğrencileri; bu yöntemin kış aylarında son derece verimli olduğu görüşündeler.



Işıklı Terapi (Fototerapi)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder