22 Nisan 2014 Salı

Park alanı sorununu çözen sosyal ağ

  Hiç yorum yok
Kalabalık şehirlerde artan taşıt sayısı tahmin edilebileceği gibi park sorununa yol açıyor. İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşıyorsanız belirli saatlerde aracınızı istediğiniz yere park etmenin ne kadar zor olduğunu biliyorsunuzdur. Yeni platform (sosyal ağ) ParkTag sayesinde park alanı sorununun kalabalık şehirlerde yaşayanlar için en aza indirilmesi hedefleniyor.
Almanya’da geliştirilen ParkTag isimli cep telefonu uygulaması, araç sahiplerinin boş park alanlarından haberdar olmasını sağlayan bir çeşit sosyal ağ görevi görüyor. Platformu bir çok farklı amaç için kullanmak mümkün. ParkTag uygulaması ile; tıpkı daha önce bahsettiğimiz Automatic isimli cihazın da kullanıcılarına sağladığı gibi kalabalık bir yerde aracınızı nereye koyduğunuzu uygulama üzerinden işaretleyerek, park ettiğiniz yeri unutursanız aracınızı bulamama sorunundan kurtulabiliyorsunuz. Gerektiği durumlarda ise aracın konumunu yakınlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Eğer aracı başka bir kişiyle dönüşümlü olarak kullanıyor iseniz park edilen yeri yine uygulama üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Son olarak uygulama sayesinde yeni insanlarla da tanışabilirsiniz. Örneğin; favori restoranınızın önündeki tüm park alanları müşteriler tarafından kapılmış durumda. İçlerinden birisi yemeğini bitirerek aracını alıp park alanını boşaltacağını uygulama üzerinden bildiriyor. Uygulamayı takip ederek buranın boşalacağını öğrenerek, araç sahibi park alanını boşaltmadan önce sizin gelmenizi beklemesini rica edebilirsiniz. Bu sayede daha sonra benzer durumlar için kişiyle arkadaşlık bile kurabilirsiniz.
Digital Natives tarafından geliştirilen ParkTag uygulaması puan sistemi ile çalışıyor. Yani bir kişiye yer sağladığınızda veya boş bir park alanı bildiriminde bulunduğunuzda puan kazanıyorsunuz. Bu puanlar sayesinde ise kullanıcılar bir park yerine ihtiyaç duyduklarında bu alanları ilk görüntüleme önceliği kazanıyor. Unutmadan belirtelim; uygulama sadece otomobiller için değil aynı zamanda bisiklet, motosiklet ve botlar için de kullanılabiliyor.
Dünya üzerinde 300 milyondan fazla araç sahibi her gün park sorunu yaşarken bu tür inovatif bir yaklaşımla çözüm arayan sosyal ağın yakın zamanda popüler hale geleceğiniz düşünüyoruz.

ParkTag, Park Alanı Sorununu Çözüyor

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder