22 Nisan 2014 Salı

Uyuklama anında sürücüyü uyaran güvenlik sistemi

  Hiç yorum yok
Sürücü Güvenlik Sistemi
Sürücü Güvenlik Sistemi
Özellikle uzun yollar tepen kamyon ve tır şöförleri işlerini yetiştirebilmek için gecesini gündüzüne katanlar arasında. Hal böyle olunca sürücülerin yorgunluklarından dolayı maalesef zaman zaman görmek istemediğimiz kazalara şahitlik ediyoruz. Neyse ki artık Seeing Machines‘in Caterpillar iş birliğiyle geliştirdiği yeniDSS (sürücü güvenlik çözümleri) teknolojisi sayesinde sürücülerin göz ve yüzleri sürüş esnasında sürekli takip edilerek yorgunluk durumları izlenebiliyor.
Çeşitli sensörler, alarmlar ve bir yazılımdan oluşan DSS; sürücünün yüz hareketleri ve davranışlarını izleyen inovatif bir teknoloji. Gözbebeği büyüklüğü, esneme aralıkları, göz kırpma sıklığı ve göz kırpma esnasında gözlerin kapalı kalma süreleri izlenen davranışlar arasında. Bu verileri kullanarak kısa süreli uyuklamaları; anında algılayan sistem sürücüyü alarmla uyararak yeniden uyanmasını sağlıyor. Ayrıca yoldan çıkma gibi durumlarda da uyarılar gerçekleşiyor.
Sistem, sürücüyü uyarırken sadece sesli alarm değil aynı zamanda koltukta bulunan düzenek sayesinde sürücüyü titreşimle de uyarabiliyor. Unutmadan belirtelim; sürücünün davranışları, işveren ve sevkiyat memurları tarafından da sürekli olarak izlenebiliyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder